17 Eylül 2014 Çarşamba

Satranç Kitapları Bloguna Davet Ediyoruz




Satrançta ustalaşmak istiyorsanız satranç kitapları vazgeçilmezdir. Artık günümüz teknolojisi ile çeşitli eğitim videolarını takip edebilirsiniz, online satranç oynayabilirsiniz ve DAEM Chess Studio tarzı programlarla çalışabilirsiniz. Yine de iyi satranççı olmak için satranç kitapları şarttır. Günümüzdeki tüm iyi satranççılar pek çok kitabı eskitene kadar incelemişlerdir.

2000'li yıllarda Türkiye'de basılan satranç kitapları o kadar azdı ki tercih şansınız yoktu. Satrancı seven birisi bulabildiği tüm satranç kitaplarını alır ve defalarca okurdu. Kahraman Olgaç'ın şimdi yetersiz gelecek kitapları bile bulunmaz nimetti. Bu arada o kitaplara minnet duyduğumuzu de belirtelim ve Olgaç'ı analım.

Günümüzde ise satrancın yaygınlaşması ile satranç kitaplarının sayısı çok arttı. Tabii pek çok yayınevi hızlı kazanç sağlamak amacıyla genelde yeni başlayanlara ağırlık verdi. Bununla beraber Analiz Satranç gibi değerli bir yayınevi üst düzey pek çok kitaba da imza attı. Şu anda tam sayıyı vermek mümkün değil ama Türkçe satranç yayınlarının 150'ye yaklaştığını söyleyebiliriz. TSF'nin de çeviri konusunda katkıları yüksekti şüphesiz. "Zürih 1953" gibi bir turnuva kitabının basılabileceğini eskiden hayal bile edemezdiniz.

Bu kadar çok kitap olunca tercihte bulunmak da zorlaşıyor. İşte bu noktada size yardımcı blog adresini veriyoruz: Satranç Kitapları

Sitede sadece Tükçe değil aynı zamanda yabancı kitaplar da incelenmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder