17 Ağustos 2014 Pazar

Kahraman Tovim, Satrancın Haylaz Karakteri


İnanılmaz! Unbeliavable! Taze blogumu takip eden birisi var. İfşa ediyorum ismi Özgür Özen. Her nasılsa bu blogu hür iradesiyle takip etmeye karar vermiş. Yani sen "Satranç Hikayeleri" gibi marjinal sayılabilecek bir blogu takip et. Derdin sadece satranç oynamak değil ama bu blog. Garipsedim :(

Neyse hikayemize dönelim. Ersinan Özkan ile Kahraman Tovim'in karşılaşamlarında  bahsetmiştim. Merak eden eski yazılara baksın. Kahrman Tovim Rober Kolejli sengin çocuk, Ersinan ise halk çocuğu. İnternette araştırırken Tovim'in dahil olduğu bir konuyu gördüm.

Haluk Ongar satranç geçmişini de anlatan bir site yapmış: http://www.ongar.biz/satranc.htm 

İlginç olansa Ongar'ın satrançla ilgili bir çok başarısını anlattıktan sonra satrançtan uzaklaşma sebebi. Onu da söyle anlatmış: "Satranç Derneğinin, yanan Union France binasındaki yerinde yapılan bir turnuvada, çok üstün olduğu bir oyunda, rakibi Kahraman Tovim, spor ahlakına uymayacak biçimde, konsantrosyonunu bozup, maçı kaybedince, çok sevdiği satranca ara verdi ve uzun yıllar turnuvalara katılmadı. Katıldığı turnuvalarda ise, amatörce bir uğraş sergiledi."

Merak etmemek elde değil. Tovim nasıl bir manyel yaptı da rakibini satrançtan soğuttu insan merak ediyor. Görürsem kendisine soracağım. Efsane Tovim hala yaşıyor, merak etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder